Blog

Ragyogd be hétköznapjaidat a kristályos karkötők eleganciájával

Gina az ékszercsodák specialistája
2022.08.01 16:16
Ragyogd be hétköznapjaidat a kristályos karkötők eleganciájával

A kristályok születése és a karkötők viselésének hagyománya és népszerűsége igazán izgalmas, eseménydús időszakokon ment keresztül az elmúlt évezredekben. Az ősemberektől kezdve, fáraókon és papokon keresztül minden században megvolt a kiemelkedő jelentősége, szimbóluma a karkötő viselésének és ajándékozásának. Ez idő alatt a női lét rejtelmei és csodái hosszú időn át háttérbe kerültek, valahová a mélybe temetve, alig engedve, hogy természetes ragyogásunk betöltse a világot. A természetben születő ásványok csodája is hosszú úton születik meg, több millió év kitartó munkájára, a Föld mélyében munkálkodó erőkre van szükség ahhoz, hogy szerkezetük kiforrja magát, közülük is csak néhány kerül felszínre a bányászat által, hogy onnan gondos kezekbe kerülve alázatos munkával ragyogó drágakövekké minősüljenek át.

A Földön fellelhető kb. 4000 ásványt egyediségük és előfordulásuk teszi olyan különlegessé. A zafír, topáz, rubin és a smaragd a legkeresettebb drágakövek. Ki ne emlékezne a jelenetre, ahol Rose a Titanic egyik rekamié-ján megigézte Jack-et, szerelmüket talán csak a kék zafír és gyémánt nyakék briliáns ragyogása szárnyalta túl. Azt gondolhatnánk, hogy a gyémánt a legdrágább, azonban inkább a legelterjedtebb drágakövek egyike. A világ legértékesebb drágaköve, a Pink Star Diamond egy karátja kb. 1,4 millió dollárba kerül, míg a gyémánt ára 1300-16000 dollár között mozog.

Az örökké ragyogó nő

A drágakövekkel és kristályokkal ellentétben, mi nem vagyunk árazhatóak, nőiességünk, értékünk és ragyogásunk egyedi és megismételhetetlen. Daniel Swarovski, a mára világhíressé vált minőségi kristályüveg-ékszereket készítő cég alapítója álmodozó volt, vízióját, „mindenkinek egy gyémántot” kitartó fejlesztésekkel, bravúros technikai újításokkal valósította meg. Így mára nők milliói választhatják, hogy outfit-jüket legyen az hétköznapi, alkalmi vagy hétvégi egy-egy merészebb, vagy visszafogottabb darabbal egészítik ki, mint például egy kristályos karkötővel.

Örökké ragyogó nő! Mindannyian vágyunk rá, hogy a bennünk élő erős, mégis törékeny nő, a háziasszony és a bálkirálynő, az anya és az üzletasszony. és összes mindennapi szerepünk végre egybe forrjon, és természetes ragyogásában tündökölve járja útját. A hűvös téli napok szürkeségében, álmosító hosszú éjszakáin nehéz lehet ezzel azonosulni. Mi sem praktikusabb, mint egy – vagy több – kristályos karkötővel feldobni a hétköznapokat, legyél bármilyen színes vagy szolid megjelenésű, biztosan találsz az aznapi hangulatodat és ruhádat harmonikusan kiegészítő karkötőt. Az örök elegancia szimbólumának is nevezhetjük, hiszen minden helyzetben teljessé teszi a megjelenésedet egy csodásan csillogó kristályos karkötő.

A kristályos karkötők természetes ragyogása

Apropó színek, szivárványt felidéző türkíz, királykék, ametiszt, fukszia, rózsa, smaragdzöld, színjátszós zöld és lila, arany patina és akvamarin színek közül melyiket választanád?

Tudtad, hogy a színek anélkül hatnak ránk, hogy azt mi tudatosítanánk magunkban. Színválasztásunk árulkodhat az élethez való hozzáállásunkról, hangulatunkról. Ugyanígy a környezetünkben jelenlévő színek tudnak stimulálni-energetizálni vagy épp nyugtatni-lecsendesíteni. Pár gondolat az egyes színek hatásairól, tulajdonságairól, ha eszerint választanál:

  • Zöld: nyugtató hatású, a megújulás és harmónia érzését adja, tavaszi üdeséget hoz, a béke és természet színe.
  • Piros: izgalmas, kalandos, erős, barátságos, lendületes, szenvedélyt és szerelmet szimbolizálja, ösztönző, stimuláló, energetizáló hatású, figyelemfelhívó, lelkesít, melegít, ösztönzi a cselekvést és növeli az önbizalmat.
  • Kék: békét és nyugalmat sugároz, növeli a munka hatékonyságát, támogatja az intuíciót, hideg színként ismerjük, elkötelezettséget, hűséget, megbízhatóságot, intelligenciát sugall.
  • Sárga: vidám, jókedvű, szeretetteljes szín, lendületet, pezsgést, melegséget sugall, idegrendszert stimuláló hatású, optimizmust és boldogságot sugároz, elősegíti a kommunikációt, kreativitásra sarkall, támogatja a memóriát és koncentrációt.
  • Lila: hatalmat, jólétet, luxust sugall, a piros dinamizmusának és a kék nyugalmának keverékeként a harmóniát képviseli, kreatív és különc emberek kedvenc színe, nyugtatja az elmét és az idegeket, ösztönzi a kreativitást.
  • Rózsaszín: az élénk rózsaszín fiatalos, vidám, izgalmas, a piroshoz hasonló magas energiaszinttel, érzéki és szenvedélyes, tettre és magabiztosságra ösztökél, halvány árnyalata a romantikához kapcsolható és inkább nyugtat, mintsem ösztönöz.
  • Narancssárga: melegséget, barátságosságot, megbízhatóságot sugall, óvatosságra int, megosztó szín, vagy utálja, vagy imádja az emberek nagy része, aktivitást növeli, a szocializáció színe, étvágynövelő és erősíti az immunrendszert.
  • Barna: a Föld színe, stabilitást, megbízhatóságot, elérhetőséget sugall, gondoskodó és termékeny, minden természetes és organikus dologhoz kapcsolható, nyugtató, harmonizáló hatású.
  • Fehér: tisztaság, béke, nyugalom, tökéletesség színe, elősegíti a szellemi tisztaságot, ösztönzi a gondolatok megtisztítását, az új kezdetet szimbolizálja.
  • Szürke: értelem, bölcsesség, intellektus színe, elegáns, klasszikus, ugyanakkor a pesszimizmust, melankóliát és unalmat is szimbolizálja, méltóságteljes, konzervatív, tekintélyt parancsoló.
  • Fekete: karakteres, erős szín, nagy mennyiségben nyomasztó lehet, megnyugtató ürességet sugall, itthon a gyász színe, az ősi űr, a tér, a kozmosz színe.

Sokszínűsége mellett a kristályos karkötő sokak nagy kedvence könnyű és egyszerű kezelhetősége miatt. Így már a rohanó hétköznapok sem lehetnek kifogásai a viselésének, hiszen pár pillanat alatt csuklónkon is van, így egy fárasztó nap folyamán kristályos karkötőnkre pillantva töltődhetünk is belőle, ragyogó csillogását és fényét elnézve.

Érzékenyebb a bőröd az átlaghoz képest? A gyémántokat megidéző precíz csiszolású kristályt nemesacél fémlapra helyezik, így szenzitív bőrűek is bátran viselhetik. Teljesen bőrbarát és antiallergén ékszer a kristályos karkötő is, így bőröd számára biztonságosan viselheted.

Azt, hogy nőként hogyan ragyogsz, te választod, ahogyan azt is, hogy milyen kiegészítőket hívsz segítségül, hogy külsődet még briliánsabbá varázsold, és ne csak önmagadnak, hanem környezetednek is beragyogd mindennapjait. Ha a téli szürkeség, a monoton napok, elnyúló órák végtelen áramlásába egy kis ünnepi csillogást csempésznél, akkor viseld a kristályos karkötőket. Természetesen egyszerűek és nagyszerűek, így a farmer-póló összeállítástól elkezdve a business-casual stíluson át életed nagy napjaihoz is tökéletesen passzolnak, színben, méretben, formában, elegáns ragyogásukban.

A kristályok csillogása segít a rendkívüli hétköznapi stílusú nőknek alkotni. Az ezerarcú nőhöz is illeszkedő időtlen, mégis a mindennapokhoz passzoló darabok észrevétlenül részeddé válnak. Ahogy a színek csendben hatással vannak ránk, úgy egy-egy csillogó darab is hamar átjár minket és a nap folyamán egyszer csak arra leszünk figyelmesek, hogy mosolyog ránk a világ, mert mi magunk is mosolygunk rá. Nem csak mosolygunk, hanem egy részünk valóban átvette a bőrbarát kristályos csodák tündöklését és már azt is vibráljuk saját atmoszféránkba, ahogy áthaladunk napunkon. Engedd meg magadnak, hogy szerelembe ess a kristályok szikrázó szépségével, és ess szerelembe magaddal is, mindennap és legfőképp azzal a ragyogó nővel, aki sugárzó jelenlétével megváltoztatja a világot maga körül, minden lépésével, minden lélegzetvételével, minden pillantásával.

Válaszd mindennap a kristályos karkötő ragyogását, bármi is történjen a világban, a Te világodat te alkotod! Légy az az örökké ragyogó nő, akinek hosszú évek után most jött el az ideje, hogy felszínre törjön, és meglássa a világ azt a csodát, aki ő maga!

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy kövess minket  a Facebook-on és a YouTube csatornánkon.