Blog

Ez az, amit nem lehet megunni!

Gina az ékszercsodák specialistája
2022.08.01 16:16
Ez az, amit nem lehet megunni!

Egy igazi nő soha nem tudja megunni azt, hogy szebbnél szebb ékszerekkel ékesítse fel a testét, karkötővel a karját, gyűrűvel az ujját és nyaklánccal a nyakát. Erre különösen alkalmasak a kristályos nyakláncok, amik minden alkalomra viselhetőek, persze jó, ha nem csak egyetlen egy darab lapul éppen ezért az ékszerdobozban. Hiszen más kristályos nyaklánc illik egy hétköznapi elfoglaltsághoz és megint más egy esti, ünnepélyes alkalomra. Nincs az a hölgy, akinek ne csillanna fel a szeme, ha a kirakatban meglát egy kedvére való ékszert, és ha még meg is szerezheti magának, netán ajándékba kapja, akkor igazi az öröme.

Persze mindenkinek vannak kedvencei, vannak, akik az egyszerűbb ékszereket részesítik előnyben és vannak, akik a feltűnő darabokat viselik szívesebben.

A kristályos nyakláncok kiemelik a viselőjük szépségét

A nők általában szeretik felhívni magukra a férfiak figyelmét különféle praktikák által. Ilyen praktikának számít egy kellően megválasztott ékszer, ami felhívja a figyelmét a kiválasztott úrnak arra, hogy viselője csodálatos hattyúnyakkal rendelkezik.

Érdemes olyan kiegészítőket választani, amit észrevesznek és megcsodálnak az általuk kibocsátott elegancia, csillogás miatt.

Minél magabiztosabb egy nő, annál jobban fel tudja magára hívni a figyelmet, s ehhez nagy segítséget nyújthat az apró, csillogó kövekkel díszített ékszerek sokasága. Akik kedvelik ezt a díszítési formát, biztosak lehetnek benne, hogy nem csak önbizalmuk fog általa megnövekedni, hanem csodálói is akadnak a másik nem részéről, ha ezekre a szinte műalkotásoknak számító ékszerekre voksolnak. Számtalan fajtája létezik a kristályos nyakláncoknak, karkötőknek, fülbevalóknak. A kínálatban megtalálhatóak az ezüstösen csillogó kristályok mellett a színes kövekkel kirakott ékszerek is.

Csak a fantázia szabhat határt az elképzeléseknek és a megvalósult álmoknak.

Kinek, mit és hogyan vegyünk, ha ékszerről van szó?

Természetesen mindannyian tudjuk, hogy a női léleknél nincs bonyolultabb, de minden hölgy szívéhez van kulcs és általában egy jól megválasztott ékszer biztosan betölti ezt a szerepet.

A legnagyobb hiba az lehet, ha nem is gondol arra egy férfi, hogy ékszerrel lepje meg kedvesét. Itt most nem a nagy pillanatra célzunk, amikor az a bizonyos gyűrű előkerül. Hiszen előtte és utána is van alkalom és lehetőség, hogy egy férfi megcsillogtassa szándékát és kifejezze érzéseit, mondjuk egy ékszerrel.

Alkalom mindig adódik, és ha nem, akkor lehet keresni rá okot, hogy miért is ajándékozzuk meg szívünk hölgyét egy kedves karkötővel, vagy éppen egy elegáns nyakékkel.

Bármilyen kiegészítő mellett is voksolunk, érdemes megnézni, hogy akinek az ajándékot szánjuk, milyen stílusú ruhákat visel, mi a kedvenc színe és persze, hogy hol és mikor szokott kiegészítőket viselni általában. Ilyen esetben érdemes tanácsot kérni, amire ma már rengeteg lehetőségünk van az internet világát felhasználva.

Ha eldőlt, hogy nyaklánccal - és konkrétan kristályos nyaklánccal - szeretnénk megajándékozni hölgy ismerősünket, rögtön rá is kereshetünk egy kiválasztott webáruházban erre a bizonyos ékszerre. Látni fogjuk, hogy lesz miből választanunk bőven.

Szerencsés esetben akinek az ajándékot szánjuk, már felhívta a figyelmünket, hogy mit szeretne és milyet, de ha nem, akkor kreatívnak kell lennünk. Jó megoldás az óvatos tudakozódás, viszont ez a meglepetést esetleg elronthatja. Gyűrűt venni mindig rizikó, kivéve, ha tisztában vagyunk a hölgy ujjának méretével, vagy ha éppen lánykérésre készülünk. A fülbevaló kiválasztásához is érdemes segítséget kérni, a karkötő is remek meglepetés és egy csodálatos nyakék mindig telitalálat bármilyen alkalomra is szánjuk.

Az élet tele van szürke hétköznapokkal és színes ünnepekkel, de néha mi magunk is ünnepi hangulatot varázsolhatunk egy-egy kedves gesztussal, amit a nőknél biztosan elérhetünk, ha ékszert ajándékozunk nekik.

Miért szeretnek a nők ékszert kapni?

Bár a férfiak is szeretnek alkalmanként ékszert viselni, a nőknél általánosabb és őket könnyebb levenni a lábukról egy jól kiválasztott kiegészítővel. Hogy miért? Talán mert a női ruhatárba könnyebben beilleszthetők a különböző nyakláncok, fülbevalók, karkötők. Persze az is igaz, hogy a nőket szinte mágnesként vonzzák az ékszerek, az egészen kicsi lányoktól az idősebb korosztályig. Sokan úgy tartják, hogy ez abból is adódik, hogy a nők szentimentálisabbak természetükből adódóan, mint a férfiak. Tehát egy karkötő, nyaklánc vagy fülbevaló, a gyűrűről nem is beszélve, nem csupán egy egyszerű tárgy a számukra, hanem valami jelentés hordozói. Ezért is kötődnek hozzájuk annyira.

Hordozhatnak egy emléket, vagyis az eszmei érték nagyon fontos, hogy milyen alkalomra és kitől kapták azt a bizonyos karkötőt. Kellemes érzésekkel tölti el őket ha meglátják, felveszik, viselik, ettől még jobban kötődnek hozzá.

Fontos még az a tény is, hogy lehet egy ruha bármilyen szép, divatos, megfelelő kiegészítők nélkül jellegtelennek tűnhet. Ezért elmondhatjuk bátran, hogy egy jól kiválasztott ékszer, mondjuk egy kristályos nyaklánc öltöztet is. Ezáltal némelyik darab igazi kedvenccé is válhat.

S persze nem utolsósorban szerepet játszik az a tény is egy nőnél, hogy egy jól eltalált ékszer által fontosnak érzik magát párja szemében, életében. Hiszen egy ilyen ajándék azt sugallja, hogy energiát és időt nem kímélve került kiválasztásra, így még nagyobb örömet lehet vele szerezni.

Egy biztos, azért még soha egyetlen nő sem sértődött meg, ha ékszert kapott ajándékba, de ha nem azért talán! ☺

Régen egy igazi úrihölgy nem fogadhatott el ékszert az udvarlójától, mert azt nem illet elfogadni. Ma már természetesen nincs ilyen, ki tudja, hogy miért, de ha ékszerről van szó nincsenek határok, bármilyen lehet, én mégis azt gondolom, hogy nem akármilyen és nem mindegy milyen.

Nem kell a legdrágábbat venni, de érdemes arra oda figyelni, hogy ki fogja viselni és mielőtt megvásároljuk, szét kell nézni annak a ruhatárában esetleg akinek szánjuk ezt a remélhetőleg egy életre szóló ajándékot. Jó tanács még, hogy bár a hölgyek kortalannak számítanak az élet minden területén szinte, azért nem mindegy, hogy a kislányunkat, feleségünket vagy az édesanyánkat ajándékozzuk meg egy ékszerrel.

Persze rengeteg jó tanácsot lehetne még adni, hogy mikor és hol vásároljunk és hogyan, ha ékszert szeretnénk akár magunknak akár ajándékba. Egy biztos, nem kell elsietnünk a dolgot, rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre.

Mindenesetre azt kívánom minden hölgynek, hogy találja meg azt a bizonyos ékszert, nyakláncot, fülbevalót vagy karkötőt, amitől fontosnak érzi magát, amitől csillogóbbá válik nem csak a külseje, de a szeme és az élete is. S amikor felveszi, minden alkalommal jó érzéssel viselje és ne is akarja letenni, mert olyan emlékeket ébreszt fel a szívében, lelkében, amire csak egy olyan ékszer képes, amit szerető gondossággal választottak ki.

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy kövess minket  a Facebook-on és a YouTube csatornánkon.